Desert placinta cu branza si urda (2)

de cristinutanicolita in Dulciuri, 20 Noi 2017 | 4546 vizualizari

 

Tarte si plăcinte, rumenite și iscusite!

 

INGREDIENTE

  • Pt foile de plăcintă:
  • 12 lg zahar
  • 12 lg ulei
  • 16 lg lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt,
  • cca 600 g faina.
  • Umplutura:
  • 250 g urda dulce
  • 200 g brânză dulce de vaci (bine scursa)
  • 200 g zahar pudră
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 50 g stafide
  • zahar pudră
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si urda (2):

Mai întâi pregătim umplutura: Punem stafidele in apa calda, cat sa le acopere si le lăsăm la hidratat cam 15 min. Dam branza pe razatoare, adaugam restul ingredientelor si omogenizam totul. 

Dam drumul la cuptor. 

Pregătim aluatul. Intr-un castron punem zaharul, uleiul, laptele, sarea si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam praful de copt si faina treptat până obținem un aluat moale, dar nelipicios. 

Împărțim aluatul in 2 parti egale. 

Infainam blatul de lucru si intindem 2 foi.

Ungem tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. 

Punem o foaie în tava, adaugam umplutura si acoperim cu cealaltă foaie. Unim bine marginile si băgăm placinta la cuptor, la foc mediu până devine rumena. 

Rece o pudram cu zahar. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si urda (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu gem de gutui si branza