Desert placinta cu mere

de Bucataras in , 11 Noi 2017 | 6640 vizualizari

 

Placinta cu mere e senzationala mai ales cand pui scortisoara multa, nucsoara si vanilie.
Reteta video o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

Aluat

  • Faina – 300 g
  • Zahar pudra – 80 g
  • Galbenusuri – 2 (mai mari sau 3 mai mici)
  • Unt 82 % rece – 150 g
  • Apa rece – 4-5 linguri
  • Un praf de sare

Umplutura

  • Mere – 8 buc
  • Zeama de lamaie – 2-3 linguri
  • Unt – 80 g
  • Faina – 3 linguri
  • Zahar – 100 g
  • Zahar brun – 100 g
  • Smantana de gatit – 100 ml
  • Apa – 60 ml
  • Scortisoara – 1 lingura
  • Pastaie de vanilie – ½ buc
  • Ghimbir macinat – ¼ lingurita

Extra

  • Galbenusuri (pentru uns) – 2 buc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Aluat:

Intr-un robot de bucatarie adauga faina, zaharul pudra si sarea si amesteca-le putin;

Pune untul rece, taiat cubulete, treptat pana obtii o consistenta asemanatoare cu nisipul;

Adauga galbenusurile si apa rece;

Cand s-a inchegat, scoate-l putin pe blatul de lucru si framanta-l;

Infasoara-l in folie alimentara si lasa-l cca 30 de min la frigider inainte de a-l intinde;

 

Umplutura:

Intre timp curata merele si taie-le bucati mai mari;

Stropeste-le cu zeama  de lamaie pentru a nu oxida;

Topeste untul pe foc si adauga faina si incorporeaz-o;

Adauga ambele tipuri de zahar, apa si smantana de gatit, urmate de scortisoara si ghimbir;

Odata ce-ai obtinut o consistenta asemeni caramelului, ia de  pe foc, taie pastaia de vanilie pe jumatate si scoate-i semintele – incorporeaza-le in compozitie;

Toarna compozitia peste mere si amesteca bine;

 

Asamblare:

Rupe o bucatica din aluat, iar bucata mai mare intinde-o intre 2 folii de hartie de copt;

Tapeteaza o tava de 28 cm diametru cu unt si faina si intinde blatul inauntru;

Niveleaza-l bine si pune merele inauntru;

Bucata mai mica intinde-o tot intre 2 folii de hartie de copt si taie fasii;

Impleteste fasiile pe deasupra ca niste gradele;

Unge placinta cu galbenus de ou si bag-o la cuptor la 180 de grade C, pentru cca. 45 de min;

Las-o sa se raceasca inainte de a o taia;

Optional se poate servi cu topping de inghetata de vanilie;

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun