Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post)

de cristinutanicolita in Dulciuri, 24 Feb 2018 | 7523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1, 5 kg mere
  • 2 lg zahar
  • Scortisoara

Aluat :

  • 1 cana apa
  • 10 lg zahar
  • 10 lg ulei
  • 1 praf de copt
  • Un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Faina cat cuprinde ( cca 600 g)

Zahar pudra

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post):

Mai întâi pregătim merele. Le curatam de coaja, le spalam si le dăm pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adăugăm zaharul si le calim până nu mai au zeama. La sfarsit adaugam scortisoara după gust, amestecam si le lasam sa se raceasca. 

Dam drumul la cuptor. 

Aluat : Intr-un bol punem apa, zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Mixam pana se topeste zaharul. Adaugam un praf de sare, praful de copt si faina. Framantam un aluat moale, dar nelipicios. 

Impartim aluat în 2 buc. 

Intindem 2 foi. 

Punem prima foaie în tava, tapetata cu hartie de copt, adăugăm merele si a doua foaie. Cu ajutorul unei furculite, intepam foaia de deasupra.

Coacem placinta la foc mediu cca 40 min.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra