Desert placinta rulata cu fructe de padure

de Panacris in Dulciuri, 24 Feb 2020 | 2192 vizualizari

 

Un desert rapid și tare gustos, dulce acrișor, de data asta pe gustul meu! Bonus, un desert foarte fain pentru postul ce urmează! ;) Spor și poftă bună!
 
 

 

INGREDIENTE

  • foi de plăcintă 1 pachet,
  • ulei de cocos cca. 200 g,
  • fructe de pădure cca. 500 g (din congelator sau proaspete),
  • zahăr brun 4 linguri,
  • tort gelee (gelatină roșie) 1 plic,
  • zahăr pudră vanilinat,
  • fistic mărunțit cca. 50 g,
  • zahăr cu aromă de rom 1 plic.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta rulata cu fructe de padure:

Fructele de pădure congelate sau crude se pun la foc mic, într-un vas cu fundul gros, împreună cu zahărul și gelatina roșie, la foc mic, până se dizolvă și omogenizează compoziția, ca și o dulceață.

Se ung câte 4 foi de plăcintă cu ulei de cocos, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de fruucte de pădure și se rulează ușor, așezându-se apoi într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de pergament.

Se procedează la fel cu celelalte foi.

Rulourile obținute se ung cu ulei de cocos, apoi se presară fisticul mărunțit și zahărul cu aroma de rom.

Se dau la copt în cuptorul preîncins cca 30 de minute la foc mediu.

După ce s-au copt se pudrează cu mult zahăr pudră vanilinat și se calde sau reci.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta rulata cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de cirese