Desert placinte cu mere, smochine si nuci

de xana in Dulciuri, 13 Noi 2017 | 4645 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • cca 450 gr aluat de foietaj
  • 3 mere
  • 150 gr smochine uscate
  • 50 gr miez de nuca
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura margarina
  • un praf scortisoara
  • un praf cardamom
  • sucul de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu mere, smochine si nuci:

Merele curatate de coaja se taie in cubulete mici, iar smochinele in 4.

Se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul, margarina, sucul de lamaie, cardamomul, scortisoara si un praf de sare. Se tin la foc mic pana merele se inmoaie, iar daca este necesar, se adauga putina apa (smochinele vor trage mult din sucul merelor).

Separat, nucile se rumenesc usor intr-o tigaie, apoi se taie marunt.

Cand fructele sunt gata, le amestecam cu nuca.

Din aluatul de foietaj, se taie cercuri la aceiasi marime (mi-au iesit 20 de cercuri cu diametrul de cca 8cm), iar pe jumatate din ele, se pune cate o lingura cu varf de umplutura. Marginile se ung putin cu galbenus pentru a se lipi mai bine. Se acopera cu restul de cercuri de aluat, apasand usor pe margini si se decoreaza dupa bunul plac cu resturile de aluat.

Se unge apoi cu galbenus de ou si se dau la cuptor la 200ºC, pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu mere, smochine si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post