Desert prajitura cu branza si ananas

de oanapl in Prajituri, 30 Oct 2017 | 8168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • 200 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 cutie ananas cubulete
  • zahar pudra pentru décor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si ananas:

Amesteci intr-un castron faina cu zaharul pudra si cacaua. Faci o gaura in mijloc si adaugi untul si oul, apoi framanti un aluat omogen. Il imparti in doua parti, formezi doua bile, le pui in pungi si le introduci in congelator. Le lasi pentru 30 de minute.

 Intre timp, amesteci branza cu ouale batute cu zaharul, grisul si esenta de portocale. Pui ananasul scurs bine de zeama si omogenizezi. Asezi hartie de copt in tava. Scoti o bila de aluat din congelator si o dai pe razatoarea mare pe fundul tavii (cat mai uniform). Intinzi compozitia de branza si razi deasupra cealalta bila de aluat. Introduci tava in cuptorul incins pentru circa 50 de minute. Lasi prajitura sa se raceasca, presari zahar pudra si o tai bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Colac cu branza