Desert prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl in Prajituri, 27 Iul 2017 | 5355 vizualizari

 

Această prăjitură delicioasă am văzut-o la Diaconta și mi-a făcut cu ochiul. Eu am modificat puțin rețeta și nu am pus ciocolată în cremă. V-o recomand cu drag! Îți mulțumesc Claudia pentru rețetă! :x

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză de vaci
  • 170 g unt
  • 5 ouă
  • 6 linguri griș
  • 170 g zahăr măcinat
  • 1 plic budincă vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • esență de lamâie
  • Sare
  • 250 g visine (fără sâmburi)
  • 250 g afine
  • 100 g zmeura
  • 100 g mure
  • 100 g cătină
  • 5 caise
  • 5 linguri zahăr tos
  • 3-4 linguri amidon
  • Pentru ornat:
  • 50 g ciocolată albă
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si fructe de padure:

Scoți sâmburii vișinelor si le pui la scurs. Speli caisele și le tai cubulețe.
Sfarâmi brânza cu o furculiță. (Nu este nevoie sa fie pasată foarte fin.) Adaugi esența de lamâie în brânză.
Separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi foarte bine untul cu 120g zahăr măcinat, apoi adaugi câte un gălbenuș, mixând bine după fiecare. Adaugi apoi grișul, praful de budincă amestecat cu praful de copt și amesteci.
Albușurile le mixezi foarte bine cu un praf de sare si adaugi 50 g zahăr măcinat.

Peste crema de unt, pui brânza, amestecând cu o paletă, iar apoi încorporezi ușor spuma de albușuri.
Torni jumătate din compoziție într-o tava de 35 x 25 cm tapetată cu hârtie de copt. Presari fructe, apoi torni restul compoziției și presati fructe.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.
Lași să se răcească și între timp pregătești crema.
Amesteci fructele rămase cu cele 5 linguri de zahăr si le pui să fiarbă. Eu am folosit mure si zmeură congelată și au lăsat zeamă. De asemenea, am folosit zeama lăsată de vișine. Lași amestecul să fiarbă câteva minute, apoi adaugi amidonul și lași să fiarbă până când amestecul s-a îngroșat.

Lași să se răcească și torni compoziția de fructe peste blat.
Dacă dorești poți să ornezi prăjitura cu ciocolata albă topită pe baie de aburi.
Lași la frigider o oră, apoi servești.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza