Daca iubiti ciocolata, branza si visinele, si mai ales aceasta combinatie nu ezitati sa o incercati.
Picnicul bucatarasilor.
Pentru blat topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca putin. Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul, mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si introducem la cuptor 5 minute, dupa care scoatem tava din cuptor si turnam peste blat compozitia de branza. Introducem din nou tava la cuptor pentru 45-50 de minute pana se incheaga compozitia de branza. Oprim focul si lasam tava in cuptor pentru inca 15 minute.
Pentru compozitia de branza am mixat ouale cu zaharul si un praf de sare, am adaugat amidonul, vanilia si apoi branza.
Dupa ce s-a racit prajitura, am adaugat peste branza jeleul de visine caldut.
Pentru jeleu am pus pe foc visinele cu zaharul si am lasat sa fiarba 15-20 de minute. Am amestecat amidonul cu 2 linguri de apa si l-am adaugat peste visine. Am mai lasat sa fiarba cateva minute, apoi am stins focul. Eu am folosit visine proaspete.
Am pus gelatina la inmuiat in putina apa, apoi am pus peste ea cateva linguri de lichid cald din jeleul de visine. Am amestecat bine gelatina cu jeleul de visine si l-am lasat sa se raceasca.
Introducem prajitura la rece cateva ore. Se taie mult mai bine si este si mai buna.