Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si dovlecei

de Catalina L in Retete diabetici, 29 Sep 2021 | 4670 vizualizari

 

Reteta fără gluten si lactoză, low carb.
Am utilizat ciocolata neagra 85% (19 gr carbohidrati/100 gr) care contine numai cacao, pasta si unt de cacao , zahar brun si vanilie, deci este o reteta fara lactoza.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/08/prajitura-cu-ciocolata-nuca-de-cocos-cu.html
 

 

INGREDIENTE

  • 400 g dovlecei rasi (4 mici pentru mine)
  • 150 gr ciocolată neagră 85%
  • 5-6 linguri de îndulcitor natural erithritol
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 50 gr făină de cocos
  • 2 oua
  • 200 ml de lapte de cocos
  • nucă de cocos rasă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si dovlecei:

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.  Curățați dovleceii și dati-i pe razatoare. 

Dacă sunt mari, presati-i într-o strecurătoare pentru a îndepărta o parte din apă. Ai mei erau mici si tineri i-am pus astfel.

Topiti ciocolata cu laptele de cocos la cuptorul cu microunde sau la bain marie. Amestecati bine. 

Într-un castron sau în bolul robotului de bucătărie, bateți ouăle cu îndulcitorul. 

Adăugați făina, praful de copt și amestecați. 

Apoi adăugați dovleceii și ciocolata topită. 

Ungeți cu ulei o formă de prajitura și turnați amestecul în ea. 

Decorati cu fulgi de nuca de cocos. Se da la cuptor pentru 35-40 de minute. 

Lasati sa se raceasca.

Prăjitura cu dovlecei si ciocolată va fi și mai bună a doua zi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti cu ciocolata, stafide si goji, fara zahar