Desert prajitura cu ciocolata si oreo

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 16 Iul 2018 | 8058 vizualizari

 

Ma credeti sau nu dupa 3 ani de Bucataras in care am postat retete una dupa alta cu pasii cei mai inceti, am ajuns la numarul..... 250 !!!!!!
Am ales aceasta prajitura pentru ca noi iubim mult ciocolata si biscuitii oreo. Nu am poze frumoase ( ca de obicei) dar va asigur ca este un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 240 g ciocolata neagra
  • 160 g unt
  • 160 g zahar
  • 170 g faina
  • 100 g biscuiti oreo
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 400 g crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • un plic intaritor frisca
  • 100 g biscuiti oreo
  • 50 g ciocolata neagra pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si oreo:

Pentru blat am topit cele 240 g ciocolata neagra cu untul. Am lasat sa se racoreasca.

Intre timp am mixat ouale spuma cu un praf de sare si zaharul. Peste oua am adaugat ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat si cele 100 g biscuiti oreo maruntiti.

Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt si am introdus-o in cuptorul incins, pentru 40-45 de minute. Tava mea a fost cam mica si blatul a iesit cam inalt.

Pentru crema am mixat frisca lichida, am adaugat zaharul pudra si intaritorul pentru frisca. Peste frisca am adaugat crema de branza la temperatura camerei, apoi 70 g biscuitii oreo maruntiti.

Am distribuit aceasta crema peste blatul rece. Peste crema am aruncat restul de biscuiti oreo maruntiti si firicele de ciocolata topita cu putin lapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si oreo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Delicatese cu visine