O prajitura fina, gustoasa, usor de facut si de efect la orice petrecere in familie!
Pentru blat:
Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam laptele, uleiul si vanilia, mai amestecam putin, apoi adaugam faina cu cacaoa si praful de copt cernute impreuna si amestecam, vom obtinute un aluat destul de tare.
Cu o spatula luam din albusurile spuma si mixam pana obtinem o commpozitie mai moale, apoi turnam toata spuma de albusuri si ne folosim de spatula sa amestecam usor de jos in sus pana obtinem un aluat omogen si aerat.
Turnam compozitia rezultata inte-o tava de 18/28 cm tapetata cu hartie de copt si o coacem la cuptorul preincalzit la 170g pentru circa 20.
Cand este gata il lasam sa se raceasca complet in tava, apoi il scoatem si nivelam daca marginile sunt putin mai inalte, apoi asezam blatul in tava tapetata cu folie de plastic sau folie de acetat si ne ocupam de sirop si creme!
Sirop: Incalzim apa cu zaharul pana da cateva clocote, apoi punem vanilia si lasam sa se raceasca!
Mousse-ul de cirese:
Eu am folosit congelate!
Punem pe intr-un ibric ciresele cu zaharul pana se topeste, chiar daca ciresele sunt intregi, le trecem printr-un blender normal sau folosim unul vertical
pana obtinem o pasta.
Trecem piureul printr-o sita pentru a fi cat mai fin si adaugam gelatina hidratata in apa rece, daca nu s-a topit in totalitate il mai incalzim putin pe baie de aburi. Iar daca folositi gelatina granule este mai simplu ca trebuie incalzita la microunda si adaugata in piureul caldut, eu folosesc foi si daca nu este suficient de cald, gelatina nu se topeste in totalitate si o pun pe baie de aburi...asta asa ca sfat!!!
Lasam sa ajunga la tempertura camerei, iar intre timp mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi turnam pireul de cirese peste frisca batuta si omogenizam totul cu o spatula pana obtinem un mousse aerat si super gustos!!!
Insiropam blatul dupa preferinte, apoi turnam mousse-ul de cirese peste blat, nivelam si dam la rece o ora!
Intre timp ne ocupam de cealalta crema:
Mousse-ul de oreo:
Hidratam gelatina in apa rece.
Maruntim ciocolata alba si turnam frisca lichida firbinte, lasam cateva secunde si amestecam pana omogenizam bine totul, peste punem gelatina hidratata si amestecam pana se topeste bine totul.
Lasam sa ajunga la tempertura camerei, iar intre timp mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu ciocolata alba topita si amestecam usor cu o spatula, apoi maruntim biscuitii intr-o punga sau cu mana si le adaugam in crema, mai amestecam putin si turnam mousse-ul peste celalalt mousse de cirese, nivelam si dam din nou la rece 1 ora.
La final ne ocupam de glazura:
Hidratam gelatina in apa rece.
Maruntim ciocolata si turnam frisca lichida fierbinte,lasam cateva secunde si amestecam pana omogenizam bine totul, peste punem gelatina hidratata si amestecam pana se topeste bine totul.
Turnam glazura peste mousse-ul rece si dam la frigider pana a doua zi!
Daca doriti o puteti orna, eu am ras niste ciocolata alba ca decor!
Este delicioasa!