Desert prajitura cu crema de piersici

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Aug 2020 | 2727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat ( 20/30 cm tava)
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 30 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita rasa cu praf de copt
  • 75 ml apa fierbinte
  • 100 g zahar tos
  • 30 ml ului
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Pt insiropat, lapte fiert si racit
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 50 g ciocolata alba
  • 6 g gelatina
  • 100 g zahar
  • 2 piersici mari foarte coapte - cca 400 g fara coaja si sambure
  • Decor
  • ciocolata topita si feliute de piersica
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de piersici:

Blat : Mai intai am amestecat cacaua cu apa fierbinte. Intr-un castron am pus ouale, un praf de sare si am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema spumoasa, am redus viteza la mixer si am adaugat pe rand, cacaua, apoi uleiul, mixind dupa fiecare la viteza mica. Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt, pe care le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt ( 20/30 cm) si am turnat compozitia in tava, am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, fiind un blat nu foarte inalt se coace foarte repede, se face testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca bine.

Crema : Piersicile le-am curatat si le-am dat pe razatoare, am adaugat zaharul si am pus cratita pe foc sa dea in cateva clocote, am luat spuma formata. Gelatina am hidratat-o in apa rece, apoi am tras piureul de pe foc , am adaugat ciocolata , am amestecat pana ce ciocolata s-a topit, iapoi am incorporat gelatina hidratata si am omogenizat. Separat am mixat mascarponele peste care am adaugat piureul de piersici si am omogenizat crema.

Asamblare : Tava in care am copt blatul am imbracat-o cu folie alimentara, am asezat blatul, l-am intepat cu o furculita si apoi l-am insiropat cu lapte fiert si racit. Peste blat am turnat crema de piersici. Am dat tava la rece pentru cateva ore, apoi am scos prajitura din tava si am portionat-o cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fiarta. La final am decorat cu ciocolata topita si feliute subtiri de piersica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

17.08.2020, 21:54

Hmmmm, ți-ai deschis cofetărie????

Panacris 1

17.08.2020, 21:59

Mda, la fel și eu Cleme cu pozele, de când s-a mentenat Bucătărașul, mai greuț cu încărcarea pozelor! dar cu răbdare, așa câte doua, trei ca la începuturile site-ului ) Am trimis petiție, poate se rezolvă într-un fel, dacă nu, nu dezertăm, dar s-ar putea să mă apuc de preparat poțiune de răbdare, mult mai mare decât o am, să patentez rețeta și fim zen, tot timpul! :S

Rahela Velicu 1

19.08.2020, 11:05

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dark extreme