Desert prajitura cu foi de napolitane

de lia maria in Prajituri, 1 Noi 2010 | 80467 vizualizari

 

Un dulce rapid si gustos, care nu necesita coacere si nu contine oua.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 350 g biscuit simpli (maruntiti cu robotul)
  • 250 g unt moale
  • 100 g visinata
  • 30 g esenta de rom (sau 1 fiola esenta)
  • 200 ml lapte
  • 200 g nuci macinate
  • 300 g zahar
  • 100 g cacao
  • 1 plic glazura de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitane:

Amestecam zaharul cu cacaua si laptele, pe care le punem intr-o craticioara la fiert pana zaharul se topeste in totalitate. Luam de pe foc, adaugam visinata, esenta de rom si untul. Separat intr-un bol, amestecam biscuitii cu nuca, adaugam peste siropul fierbinte si omogenizam totul foarte bine. Ungem foile de napolitane cu aceasta crema, iar deasupra acoperim cu glazura de ciocolata (conform instructiunilor de pe plic). Se taie si se serveste dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine