Pregatim mai intai blatul.
Separam ouale. Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul, omogenizam, apoi cernem faina, cacaua si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii. Scoatem tava, lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua bucati pe orizontala.
Pentru crema punem ouale intregi, galbenusurile si zaharul intr-o craticioara cu fund dublu la foc mic. Amestecam pana crema incepe sa se ingroase, dam jos si adaugam ciocolata rupta bucati, amestecand energic.
Mixam frisca si o amestecam cu crema de ciocolata. Montam prajitura in forma in care a fost coapta. Asezam o bucata de blat, ungem cu gem de merisoare, punem jumatate de crema, asezam a doua bucata de blat si restul de crema. Tinem prajitura la rece pana in momentul servirii, cand o portionam si o decoram cu merisoare congelate sau dupa preferinta.