El iaurt si Ea smantana, stau stingheri si nu-si vorbesc. O banana cam confuza sta mofluza. Ciocolata striga-n gura mare ca se plictiseste nevoie mare.Sar cam artagoase niste OO simandicoase. Se cred mari vedete si amenita de zor. Vor neaparat si de urgenta o reuniune serioasa, una bazata pe piscot. Reuniune au vrut, reuniune au gasit si ''Retete festive de iarna'' au devenit......
Am folosit o tava mai inalta cu dimensiunea de 23 cm/23 cm, tapetata cu folie alimentara.
Intr-un castron am amestecat smantana, iaurtul si zaharul farin. Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Am amestecat ouale cu zaharul si nectarul de piersici, apoi am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu 25 min, dupa care am adaugat si ciocolata alba. Am amestecat pana ce ciocolata sa topit bine. Am tras castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata, apoi am incorporat amestecul in castronul cu iaurt si smantana. Am taiat bananele cubulete mai mici si le-am incorporat in compozitie. Am turnat compozitia in tava, deasupra am asezat piscoturile. Am dat tava la frigider pentru cateva ore. Apoi am rasturnat tava pe un platou si am decorat cu ciocolata topita si seminte de rodie. Am obtinut o prajitura racoroasa , numai buna dupa atatea mancaruri grele de sarbatori.