Desert prajitura cu jeleu de portocale

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Mai 2021 | 6508 vizualizari

 

Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • Blat -tava cu dimensiunile de 35/25
  • 5 oua mari
  • 200 g zahar
  • 150 g zahar
  • 40 g cacao
  • 40 ml ulei
  • un praf de sare
  • Crema de branza cu mascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 500 g branza de vaci Pilos
  • 100 g unt moale cu 82% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • Jeleu
  • 1 l zeama de la portocale
  • 100 g amidon
  • 100 g zahar
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu jeleu de portocale:

Blat : Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat cacaua si am continuat sa mixez. Am adaugat uleiul, esenta, sarea si am incorporat totul cu ajutorul unei spatule, la final am incorporat faina. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 35/25 cm, am turnat compozitia in tava, am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 min. Am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca.

Crema : Untul moale l-am mixat bine cu zaharul pudra, am incorporat branza dulce la temperatura camerei, am adaugat esenta de vanilie si la final am incorporat mascarponele rece. Am obtinut o crema foarte fina

Jeleu : Am stors portocalele pana am obtinut 1 l de zeama. Intr-o cratita de inox am pus zaharul si amidonul si am adaugat putin cate putin zeama de portocala. Amestecul obtinut l-am pus sa fiarba, am amestecat continuu cu un tel pana am obtinut consistenta unui jeleu. Am lasat sa se tempereze cat timp am asamblat prajitura.

Asamblare: Am folosit o tava cu pereti detasabili, am folosit folie acetata, pe care am pus-o pe marginile tavii.Am asezat blatul rece, peste blat am intins crema, peste crema am turnat jeleul inca caldut. Am dat tava la rece pentru cateva ore. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama lata, trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca dulce fara aluat