Aceasta reteta am facut-o cu ceva timp in urma si am luat-o dintr-o Carte de colectie de la Libertatea.
Pentru aluatul 1, faina cernuta o amesteci cu sare si apoi cu untul taiat bucatele, dupa care adaugi smantana framanti aluatul. Bila de aluat obtinuta, o tii la rece timp de o ora.
Pentru aluatul 2, faina cernuta o amesteci cu uleiul si sarea, le framanti in timp ce adaugi apa calduta. Aduni si acesta intr-o bila si o dai la rece, pentru 30 de minute.
Pentru umplutura de mere, cureti merele de coaja, le razi si le storci cu mana de zeama, apoi le amesteci cu zahar si scortisoara.
Amesteci si celelalte umpluturi si le imparti in doua.
Aluatul 2 il imparti in 8 parti din care se intind 8 foi.
Intr-o tava unsa cu unt, pui aluatul 1 intins cu sucitorul si il intepi cu o furculita. Il ungi cu unt topit si peste acesta pui jumatate din umplutura de mac. Acoperi cu o foaie, care se unge cu unt si pui jumatate din amestecul de branza. Pui a treia foaie din cele opt, o ungi cu unt topit si pui jumatate din umplutura de nuci. Urmeaza a patra foaie, pe care o ungi cu unt topit si pui jumatate din umplutura de mere. Repeti operatiunea cu cele patru umpluturi si cele 4 foi ramase. Ultima foaie o acoperi cu toppingul de smantana si oua si apoi intepi prajitura cu o andrea lunga, in mai multe locuri.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru o ora. Dupa ce s-a rumenit, o scoti si o lasi sa se raceasca. Se serveste presarata cu zahar pudra.