Am vazut aceasta reteta la Dana Burlacu https://prajituricisialtele.ro/2017/06/29/malai-cu-visine/ si tare mi-a placut cum arata. Am decis pe loc sa o fac. Este cea mai buna prajitura cu malai pe care am facut-o vreodata. Moale, pufoasa, se topeste in gura si daca mai si adaugi fructe in ea ... e cea mai buna! Eu am inlocuit visinele cu cirese (visine inca nu am vazut pe la noi), dar cu siguranta voi repeta prajiturica si cu visine. Multumesc pentru reteta, Dana!
Se spala ciresele si se curata de samburi. Se pun la scurs pana se pregateste prajitura.
Se mixeaza intr-un bol ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga uleiul treptat si se mixeaza in continuare. La final se adauga iaurtul si se amesteca bine.
Malaiul, grisul si praful de copt se amesteca impreuna. Se toarna peste compozitia lichida si se amesteca bine. Se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 20x30 cm si tapetata cu hartie de copt. Se asaza deasupra ciresele si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
Dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar farin. Pofta buna!
1
Se pot inlocui ciresele cu visine. Cred ca merg si orice alte fructe.