Desert prajitura cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 6 Oct 2018 | 2865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lg-ta zeama de lamaie
  • coaja de la 1 lamaie
  • un praf sare
  • 1 lg-ta esenta lamaie
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 plic zahar cu caramel
  • 1 varf lingurita cuiosare macinate
  • 1 lg-ta scortisoara
  • 3 lg pesmet
  • Ornat:
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Aluat: se amesteca faina cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga ouale, pe rand, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si esenta de lamaie. Se tine in frigider 30 minute.

In acest timp se curata merele de coaja, se rad, se calesc cu zaharul  (fara apa), scortisoara, cuisoarele, zaharul vanilinat si cel cu caramel, timp de 20 minute, pe ochiul mijlociu, foc potrivit. Amestecati din cand in cand.

Impartiti aluatul in 2 bucati si intindeti prima foaie, intr-o tava de 37x30 cm  (sau putin mai mica), presarati pesmet  (pentru a absorbi sucul de la mere)  si puneti merele calite. A doua foaie se intinde si se decupeaza fasii, pe care le asezati sub forma de grilaj, peste umplutura de mere. Se introduce in cuptorul preincalzit, pana este gata ( la mine a durat 1 ora si 15 minute-verificati dupa 25-30 minute, eventual intoarceti tava, daca nu se coace uniform).

Se presara zahar pudra pe feliile pe care le mancati, pentru a nu absorbi umezeala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]