Desert prajitura cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 6 Oct 2018 | 2266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lg-ta zeama de lamaie
  • coaja de la 1 lamaie
  • un praf sare
  • 1 lg-ta esenta lamaie
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 plic zahar cu caramel
  • 1 varf lingurita cuiosare macinate
  • 1 lg-ta scortisoara
  • 3 lg pesmet
  • Ornat:
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Aluat: se amesteca faina cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga ouale, pe rand, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si esenta de lamaie. Se tine in frigider 30 minute.

In acest timp se curata merele de coaja, se rad, se calesc cu zaharul  (fara apa), scortisoara, cuisoarele, zaharul vanilinat si cel cu caramel, timp de 20 minute, pe ochiul mijlociu, foc potrivit. Amestecati din cand in cand.

Impartiti aluatul in 2 bucati si intindeti prima foaie, intr-o tava de 37x30 cm  (sau putin mai mica), presarati pesmet  (pentru a absorbi sucul de la mere)  si puneti merele calite. A doua foaie se intinde si se decupeaza fasii, pe care le asezati sub forma de grilaj, peste umplutura de mere. Se introduce in cuptorul preincalzit, pana este gata ( la mine a durat 1 ora si 15 minute-verificati dupa 25-30 minute, eventual intoarceti tava, daca nu se coace uniform).

Se presara zahar pudra pe feliile pe care le mancati, pentru a nu absorbi umezeala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema de nuci si visine din compot