Desert prajitura cu mere caramelizate si branza de vaci

de reisnaor_2006 in Prajituri, 28 Ian 2019 | 3560 vizualizari

 

Un deliciu care dispare cat ai clipi din farfurie.

 

INGREDIENTE

  • 6 mere mari
  • 100 gr de unt
  • 100 gr de zahar
  • Blat:
  • 500 gr de branza de vaci
  • 4 oua
  • 150 gr de zahar
  • 250 gr de smantana
  • 150 gr de faina
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere caramelizate si branza de vaci:

       Curatam merele de coaja,le taiem in doua si eliminam cotorul.Le taiem feliute subtiri.Untul il punem intr-o cratita la topit,adaugam merele,presaram zaharul.Amestecam pana zaharul se caramelizeaza si merele devin maronii.Turnam merele caramelizate intr-o forma unsa cu unt si o lasam deoparte.

       Intr-un bol punem branza,ouale,zaharul si mixam bine.Adaugam smantana,faina,praful de sare si omogenizam bine compozitia cu ajutorul unei spatule.Turnam compozitia peste mere si d-am forma la cuptor la 180 de grade timp de 40 de minute.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Il loc de mere, putem adauga ce fructe dorim.

2

Se poate adauga scortisoara cand caramelizam merele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere caramelizate si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

29.01.2019, 20:02

Este grozava combinatia de mere cu branza de vaci! Yamiii!

dantes 1

30.01.2019, 11:57

Delicioasa!

Gherca Daniela 1

31.01.2019, 17:30

minunata prajiturica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in trei straturi sau "desteapta"