Desert prajitura cu mere si bezea

de nadina73 in Prajituri, 18 Mar 2010 | 60930 vizualizari

 

Ti se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Umplutura:

  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • sucul de la 1 lamaie
  • coaja de lamaie

Blat:

  • 300 faina
  • 5 galbenusuri
  • 250 zahar
  • 18o ml ulei
  • 130 ml apa calda
  • coaja de lamaie
  • 1 plic drojdie uscata

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 200 zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Umplutura: Merele se curata si se razuiesc prin razatoarea mare, apoi se calesc cu vanilia si zaharul, iar la final se pune scortisoara. Se rade coaja de la 1 lamaie, apoi se adauga si sucul.

Blat: Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul si apoi se pune uleiul si se mixeaza bine, apoi apa calda si drojdia, coaja de lamaie si faina si nu se mai mixeaza se amesteca cu o spatula.

Se pune compozitia intr-o tava tapetata si unsa, apoi se baga la cuptor pentru10-15 minute. Apoi se scoate si se pun merele razuite si calite si se pune din nou tava la cuptor pentru inca 25 minute.

Bezea: Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul.

Inainte de a fi gata prajitura cu 5 minute se scoate tava si se pune bezeaua dupa care se pune din nou in cuptor.

Este o prajitura super buna si gustoasa si deloc costisitoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere