Desert prajitura cu merisoare

de alilianaa in Prajituri, 18 Mai 2017 | 2406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina 
  • 2 linguri amidon
  • un praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de portocale
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala ( o lingurita)
  • 70 g merisoare
  • 3-4 linguri suc de portocale
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de suc de portocale si
  • coaja de portocale (cca. o lingurita)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu merisoare:

Merisoarele se pun la hidratat, in suc de portocale.

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu sucul de portocale si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele si coaja rasa de portocale. Se mixeaza.

Faina, amidonul si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura, in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal, de jos in sus. Se adauga merisoarele si se incorporeaza bine. Se pune la copt, in forma de tort rotunda, pentru 40 minute, la foc mediu. Se face testul scobitorii.

Glazura: zaharul se amesteca bine cu sucul de portocale si coaja de portocala. Se asaza pe prajitura, dupa ce aceasta s-a racit foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

19.05.2017, 20:19

As servi cu drag o bucatica de prajitura aromata!

Adi 1

19.05.2017, 21:09

Foarte buna!

alilianaa 1

05.06.2017, 12:11

multumesc frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura traditionala cu branza de vaci