Mi-a placut mult combinatia prune-afine! Cat e de buna? incercati si o sa vedeti! ;)
Pregatim tava pentru copt: o ungem cu unt, adaugam 3 linguri de zahar si miscam tava pentru a se lipi zaharul de peretii tavii, asezam jumatatile de prune si afinile.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusul se bate spuma cu zaharul pana devine o bezea ferma.
Galbenusul se freaca cu putina sare, se adauga untul topit, laptele, esenta de vanilie, amestecam si adugam faina cu praful de copt iar la final albusul batut spuma si amestecam de jos in sus cu mare atentie cu ajutorul unei palete. Compozitia rezultata o turnam in tava peste prune si afine.
Introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade pentru 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Scoatem tava din cuptor si asteptam 3-4 minute dupa care o rasturnam pe un platou, tava ..asteptam sa se racoreasca bine si o servim asa cum ne place noua cu zahar vanilat sau simpla.
Sa aveti pofta!