Am tot vazut prajitura cu visine a lui Motan si cum primisem rubarba, am hotarat sa pregatesc prajitura aceasta dar inlocuind visinele cu rubarba. Pot sa spun ca a iesit o minunatie de prajitura ce va trebui repetata curand. Multumesc pentru reteta, Motanel! :-*
Se curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte.
Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma lucioasa ca de bezea. Se pun galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula.
Faina alba se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in spuma cu miscari usoare de jos in sus.
Se tapeteaza o tava rotunda cu diametrul de 24 cm, cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se niveleaza. Deasupra se asaza bucatile de rubarba care au fost amestecate cu 1 lg de faina.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pt cca 20-25 de minute. Se face testul cu scobitoarea la final. Se scoate prajitura pe un gratar si se lasa la racit.
Se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Se poate inlocui rubarba cu orice fructe preferati!