Am pregatit aceasta prajitura la slow cooker Crock-Pot, dar se poate face si la cuptor. Este o prajitura de vara rapida si gustoasa.
Slow cooker Crock-Pot este un aparat care gateste practic singur, pui ingredientele in vas si il pornesti. Mie imi este foarte drag si il folosesc des.
Este prima data cand fac in el prajitura si a iesit foarte bine. Este perfect atunci cand vrei ceva dulce, dar nu vrei sa pornesti cuptorul, pentru ca in casa, deja este foarte cald.
In vasul de la slow cooker Crock-Pot, am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor.
Din visine scoatem samburi si le punem intr-o strecuratoare.
Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul pana cand se topeste tot zaharul. Adaugam cafea, cacao, uleiul, praful de copt, bicarbonatul si faina (puneti doar 5 linguri de faina la inceput si, daca mai trebuie, o adaugati pe a sasea).
Omogenizam bine si turnam compozitia in vasul de copt.
Nivelam si punem deasupra visinele fara samburi si scurse de zeama.
Presaram deasupra fulgi de migdale.
Coacem prajitura in slow cooker Crock-Pot timp de 2.30 h, la treapta de temperatura low sau in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 20-30 minute.
In slow cooker-ul Crock-Pot, cam din jumate in jumate de ora, am ridicat capacul si am sters aburii si am invartit putin vasul.