Desert prajitura de duminica

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Oct 2017 | 8950 vizualizari

 

Nu stiam cum sa o denumesc, asa ca daca e duminica sa fie Prajitura de duminica.......am plecat de la niste frisca lichida pe care trebuia sa o folosesc neaparat, asa ca m-am uitat cam ce am prin dulap, camara, frigider si am pus de ceva dulce....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 80 g ciocolata neagra
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • Crema
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 10 g gelatina
  • 570 ml frisca lichida Hulala
  • 400 g lapte condensat DeLatte
  • 200 g gem de caise
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de duminica:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt.

Am mixat bine albusurile cu un praf de sare. Intr-un castron de inox, am pus galbenusurile si zaharul am amestecat bine si le-am pus pe baie de aburi, amestecand continuu pana incep sa se ingroase, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Tragem de pe foc si adaugam faina, omogenizam, apoi incorporam albusurile batute spuma tare, cu miscari lente de jos in sus. Turnam compozitia in tava tapetata si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava de la cuptor, scoatem blatul si tava o racim cu apa, apoi o imbracam cu folie alimentara, asezam blatul asa cald si il intepam din loc in loc si intindem gemul de caise ( e un gem mai subtire). Apoi ne apucam de crema.

Intr-un castron de inox, punem ouale si cele 2 linguri de zahar le mixam, apoi le asezam pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. Separat, hidratam gelatina cu apa rece. Tragem castronul de pe foc, adaugam gelatina si omogenizam.

Separat mixam bine frisca lichida, adaugam si laptele condensat, omogenizam, la final adaugam ouale cu gelatina. Amestecam bine totul si turnam compozitia peste blat. Deasupra cernem cacao, dam tava la frigider pana a doua zi cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de duminica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu piscoturi si crema de ciocolata