Este o prajitura simpla cu foi coapte pe dosul tavii, iar crema caramel cu unt de arahide, face tot deliciul.
Am ales un unt de arahide de la LIDL, cu multe arahide maruntite prin el.
Pentru aluat, se amesteca zaharul cu uleiul pana la diluarea zaharului, apoi se adauga apa minerala si imediat bicarbonatul si praful de copt, pentru a se desface in aciditatea apei.
Se adauga sarea si esenta si se incorporeaza treptat faina.
Va rezulta un aluat nelipicios si nu foarte tare, care se lasa la odihnit 30 de minute.
Apoi se imparte aluatul in patru parti egale, care se intind si se coc pe dosul tavii, pentru 5-6 minute la 180 de grade.
Eu am folosit o tava de 28/40 cm, dar daca se doreste o prajitura mai inalta recomand o tava mai mica.
Pentru crema, se pune zaharul la caramelizat amestecandu-se continuu in el, cu o spatula, iar cand se dilueaza si capata culoarea chihlimbarului se adauga faina cernuta impreuna cu cacaua si se amesteca energic pentru a se omogeniza rapid, apoi se dilueaza treptat cu apa fierbinte in care s-a dizolvat un praf de sare.
Se va obtine o crema usor fluida, dar se va ingrosa cu untul de arahide care se adauga imediat ce tragem vasul de pe foc.
Se intinde crema fierbinte intre foile de prajitura, lasand ultima foaie libera.
Deci vom avea trei straturi generoase de crema.
Se acopera prajitura cu o folie si se aseaza o greutate peste ea.
Eu am asezat niste dictionare voluminoase.
Se da prajitura la rece de pe o zi pe alta, sau cel putin o jumatate de zi, pentru a se fragezi foile, apoi se poate portiona si pudra cu zahar.
Este delicioasa si v-o recomand cu incredere!
1
Cantitatea de faina folosita depinde de tipul acesteia, precum si de tipul celorlalte ingrediente, trebuie avut in vedere sa nu iasa un aluat foarte vartos, care se va intinde greu. Ne oprim din a adauga faina atunci cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Eu folosesc faina de tara si sunt foarte multumita de rezultate.