Desert prajitura fulgi de nea

de Lavinia in Prajituri, 20 Ian 2013 | 59666 vizualizari

 

Niste mini prajiturele minunate, cu blat pufos si crema fina de unt si vanilie,imbracate in nuca de cocos si ciocolata....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 130 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 180 g unt
  • 1 fiola esenta de vanilie

Glazura/Decor:

  • fulgi de cocos
  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura fulgi de nea:

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua, cernute in prealabil. Tapetam o tava 35x25 cm cu folie/hartie de copt si coacem blatul timp de 30 de minute. Facem testul scobitorii.

Crema: Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele si punem crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Mixam untul spuma si adaugam treptat din crema racita iar la final adaugam esenta de vanilie.

Blatul racit complet il taiem in patratele mici ( de 3 cm).

Fiecare patratel il taiem in 2 pe orizontal, il umplem cu un strat fin de crema si ungem si marginile cu crema. Dam fiecare patratel prin nuca de cocos si il decoram cu glazura de ciocolata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura fulgi de nea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Lavinia 1

24.11.2013, 09:22

Multumesc

Gergiana S 1

20.01.2014, 14:05

Cat sunt de frumosi! si cred ca si mai gustosi.la favorite, trebuie incercati.Neaparat!!!

tanyapatap 1

20.01.2014, 15:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri