Desert prajitura Kati

de trifadalia in Prajituri, 2 Ian 2019 | 6431 vizualizari

 

Este o prajitura foarte veche, cunoscuta in ungaria sub denumirea de Kati tészta, un diminutiv al numelui de Ecaterina. Este prajitura copilariei, cu una dintre foi care se sfarma, devenind baza de crema si cu o bezea din albusuri de ou, care pe vremuri se punea cruda peste prajitura, acum punanadu-se pe foc. 

 

INGREDIENTE

  • pentru foi
  • 200 grame untura
  • 600 grame gaina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 ou intreg
  • 2 linguri de zagar
  • 200 grame smantana
  • 1 pachet praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru crema
  • foaia cea mai urata sfaramata
  • 200 grame lapte fierbinte
  • 100 grame zahar
  • 2 linguri gem de caise
  • 1 lingura cacao
  • 3 esente de rom
  • 250 grame margarina
  • pntru bezea
  • 7 bucati albus de ou
  • 10 linguri de zahar
  • ciocolata razuita
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kati:

Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen care se desprinde de pe mana si se imparte in trei bucati. 

Se intind trei foi care se coc pe dosul tavii care se unge cu untura. 

Pentru crema una dintre foi, se sfarma cu masina de macinat nuca, peste ea se adauga cacaua. Margarina cu laptele si zaharul se pun pe foc pana se topesc zaharul si margarina, se adauga esenta de rom si se toarna peste foaia razuita care va deveni crema peste prajitura. 

Pentru glazura se mai adauga pe langa cele 2 albusuri de ou ramase de la coca inca 5 albusuri care se bat pana sta albusul de ou. La final se adauga pe rand si zaharul, apoi compozitia se pune pe baie de aburi pana zaharul se topeste si se intinde peste prajitura. Deasupra se rade ciocolata. 

TIPS-URI

1

se poate inmuia si cu margarina ( 250 grame) dar cu untura foile ies mai fragede si mai sfaramicioase

2

ingredientele sa fie reci pentru a iesi un aluat fraged

3

in albusul de ou se adauga un praf de sare pentru a se bate mai usor 

4

bezeaua se intinde peste foaie rapid, altfel se intareste

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creme Anglaise