Pentru blat:
Pentru jeleu:
Pentru crema:
Pentru decor:
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir subtire, il incorporam. Apa minerala se adauga lingura dupa lingura si se incorporeaza si ea.
Renuntam la mixer si luam o lingura de lemn, incorporam cu miscari usoare spuma de albusuri si faina (pe rand: putina faina, putina spuma si tot asa pana la incorporarea intregii cantitati).
Impartim amestecul obtinut in 4 vase. In prima parte, adaugam cacao si amestecam usor.
Ungem tava cu ulei si o tapetam bine cu faina alba.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Turnam amestecul cu cacao in tava, nivelam.
In cea de-a doua parte de amestec, incorporam alunele macinate. Incorporam si repartizam apoi amestecul peste cel cu cacao.
In cea de-a treia parte, punem putin colorant rosu, dupa omogenizare turnam amestecul peste celelalte.
In ultima parte, adaugam putina pudra de turmeric, apoi repartizam in tava peste restul compozitiei de blat.
Dam tava la cuptor si coacem blatul, folosind fuctia de coacere cu ventilatie, cca. 35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem tava din cuptor si lasam la racit blatul in tava.
Pentru jeleul de capsuni, trecem capsunile cu zaharul si zaharul vanilat prin blender pana obtinem un piure fin.
Adaugam apa plata si faina de tapioca.
Incalzim amestecul intr-o craticioara si fierbem la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, apoi il turnam fierbinte peste blatul din tava.
Lasam sa se raceasca, apoi dam tava la rece sa se inchege jeleul.
Pentru crema, topim ciocolata alba in 150 gr. frisca lichida la foc mic. Lasam la racit, apoi dam la rece pentru o ora.
Batem frisca lichida ramasa cu mixerul, incorporam crema de ciocolata.
Jumatate o coloram cu putin colorant verde.
Scoatem prajitura de la frigider, o portionam si asezam bucatile de prajitura pe hartiute individuale.
Le decoram cu crema alba si verde dupa inspiratie, apoi asezam fluturasii din zahar peste prajiturele.
Le tinem la rece, pana in momentul servirii.
Pofta buna!