Este o prajitura cu mere traditionala din regiunea franceza Nantes.
O reteta delicioasa numita "Pommé nantais" care se transmite din generatie in generatie , simpla, rapida si usor de facut.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/prajitura-rapida-cu-mere-pomme-nantais.html
Curatati merele si taiati-le felii.
Gatiti si rumeniti merele cu 20 g de unt si o lingura de zahar.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati ouale cu 40 g de zahar. Adaugati faina, restul de unt topit si laptele. Turnati compozitia intr-o tava unsa (20/30 cm).
Asezati deasupra merele si presarati peste ele zaharul ramas -30 g.
Dati la cuptor 20-30 minute (25 minute pentru cuptorul meu).
Verificati coacerea cu lama un cutit- trebuie sa iasa curata.
Lasati sa se raceasca, pudrati cu zahar pudra si taiati in portii.