Desert prajitura rasturnata cu gutuie

de Adele in Prajituri, 21 Oct 2017 | 5005 vizualizari

 

De sezon👌

 

INGREDIENTE

  • Chec:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar (80 gr)
  • 3 linguri cu ulei (40 ml)
  • 5 linguri cu faina (100 gr faina)
  • 2 linguri cu amidon de porumb
  • sucul la doua portocale si coaja rasa dupa gust
  • Un plic de praf de copt
  • Un varf de sare.
  • 2 gutui coapte
  • 4 linguri cu zahar
  • Un cub de unt (15 gr)
  • Suc de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu gutuie:

Se spala bine fructele, se taie cuburi si impreuna cu zaharul se pun la caramelizat, se adauga sucul de portocale si untul. Se lasa la foc lent, cateva minute, pana devin caramel.
Separat albusurile se mixeaza spuma cu putina sare, dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei, pana se topeste zaharul si compozitia devine spumoasa, se adauga sucul de portocala, faina, praful de copt si amidonul, se amesteca bine. La final, se incorporeaza albusurile, usor de jos in sus pana se obtine o compozitie lejera si omogena.

Intr-o tava de guguluf, se asaza fructele, deasupra se toarna compozitia, se da la cuptorul preincalzit la 170° C, pentru 25-30 minute, pana cand este bine rumenit.
Se scoate, se lasa cateva minute si se scoate usor din forma.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu gutuie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]