Desert prajitura Tavalita

de cristinutanicolita in Prajituri, 29 Dec 2017 | 6372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 ouă
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • Un praf de sare

Glazura:

  • 250 g unt/margarina
  • 600 g zahar
  • 7 lg cacao
  • 14 lg lapte
  • Esenta de rom

Nuca de cocos

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tavalita:

Dam drumul la cuptor. 

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare, până se albesc si zaharul se topeste. 

Amestecam faina cu praful de copt. 

Incorporam treptat faina, amestecând cu o lg de lemn sau cu o spatula, de jos in sus.

Punem aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. 

Coacem blatul la foc mediu cca 25 min, sau până trece testul scobitorii. 

Lăsăm blatul sa se raceasca. 

Glazura: Punem toate ingredientele intr-o cratita si le fierbem la foc mic, amestecând continuu. 

Taiem blatul in patrate, trecem fiecare patrat prin glazura, apoi prin nuca de cocos. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Blatul se pregateste cu o zi inainte pt a taia mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]