Desert prajitura tavalita, de post

de anca_rm in Prajituri, 2 Apr 2020 | 3914 vizualizari

 

O prajitura care m-a surprins, foarte buna ...aduce putin a textura de turta dulce.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 210 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 35 gr cacao
  • 50 ml ulei
  • 230 ml suc de compot (visine am folosit eu)
  • 100 gr visine fara sambure din compot (sau congelate)
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • Pentru sos:
  • 30 gr caco
  • 175 ml apa
  • 100 gr unt de cocos,margarina
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra (de post)
  • Extra: fulgi de nuca de cocos (150 gr)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita, de post:

Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le amestecam. Adaugam peste ele zeama de la compot, visinele si uleiul. Omogenizam bine.

Turnam compozitia intr-o tava de 20 x 30 cm pe care am pus in prealabil hartie de copt si coacem in cuptorul preincins la 180 grade C, pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitoarei. Daca folosim o tava mai mica, atunci prajitura va fi mai groasa.

Pana cand se coace prajitura, putem face sosul. Punem apa la incalzit si dizolvam in ea untul de cocos/margarina; zaharul, cacao si ciocolata.

Cand prajitura este gata, o taiem patratele, cat doriti de mari. Fiecare bucata o dam prin sos si apoi prin nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

se poate adauga in aluat stafide sau nuca, sau se poate face fara nimic

2

as mai fi adaugat putina esenta de rom , dar data viitoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac