Desert prajitura tavalita in nuca de cocos

de Cofetarul Vesel in Prajituri, 28 Dec 2017 | 6801 vizualizari

 

Reteta romaneasca: Va invit cu mare drag sa incercati aceasta reteta!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 gr faina alba
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 250 gr margarina
  • 10 gr praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 200 gr margarina topita
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 100 gr nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita in nuca de cocos:

Blat: Amestecam zaharul cu esenta de vanilie si margarina pana obtinem o crema. Adaugam treptat ouale, apoi laptele, faina si praful de copt. Amestecam si dam blatul la copt 35 de minute, la 180C. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in cuburi.

Glazura: Punem margarina topita pe foc, adaugam ciocolata si apa si amestecam bine. Dupa ce ciocolata s-a topit, luam glazura de pe foc.

Asamblarea prajiturii: Luam cate o bucata de blat, o inmuiem in glazura, apoi o tavalim in nuca de cocos. Prajiturile vor sta 2 ore la frigider, dupa aceea pot fi servite!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Craiasa Zapezii, cea mai buna si delicioasa prajitura pentru sarbatori in familie