Desert prajitura Televizor

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 27 Dec 2017 | 9677 vizualizari

 

Cred ca n-am mai mancat prajitura din asta de 15-20 de ani, de cand o pregatea mama si imi doream de mult timp sa o pregatim si sa v-o prezentam, asa ca am trecut impreuna la treaba.
Reteta mamei pentru glazura era alta, insa am preferat sa pun ciocolata. 
Am ales sa fac si un mic decor de iarna cu zahar pudra, daca tot suntem in aceasta perioada.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 foi:
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 6 linguri lapte
  • 35 g cacao
  • 2 oua
  • 1 lingurita cu varf de amoniac
  • 1 lingura otet
  • faina cat cuprinde (circa 450 g)
  • Blat pandispan:
  • 8 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahar
  • 8 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • Crema:
  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 220 g faina
  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 4-5 linguri lapte
  • Dimensiune tava: 29/40 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Televizor:

Foi:

Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet  si putina faina. Se amesteca toate ingredientele si se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in doua si se intinde o foaie pe dosul unei tavi (uns cu ulei) cu ajutorul unui sucitor. Se introduce tava la cuptor pana cand se coace foaia, apoi se procedeaza la fel si cu ce-a de-a doua parte din aluat.

Blat pandispan:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se mixeaza.  Se adauga faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul usor, cu ajutorul unei spatule din silicon, de sus in jos.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava cu ulei si se asaza hartie de copt in ea. Se intinde aluatul si se introduce tava la cuptor pana cand blatul se rumeneste frumos.

Crema:

Se pune un vas cu apa la foc.

Intr-un alt  vas se pun ouale, zaharul, esenta de vanilie, faina si laptele (treptat) si se mixeaza. Se adauga untul taiat bucatele. Se pune vasul pe baie de abur si se mesteca in compozitia pentru crema pana cand se ingroasa.

Asamblare:

Pe tava se pune o foaie, se adauga jumatate din crema, blatul de pandispan, restul de crema si, la final, cea de-a doua foaie. Se pune un ziar peste prajitura si o alta tava (sau blana) impreuna cu ceva greu la mijloc si se lasa prajitura pana a doua zi sa se inmoaie.

A doua zi, se topeste ciocolata impreuna cu laptele si se aseza peste prajitura. Dupa ce se incheaga ciocolata, prajitura se poate taia si se poate pudra cu zahar in diverse forme.

 

TIPS-URI

1

Crema se pune calda peste foaie si peste blatul de pandispan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta dulce de toamna