Desert priconuci a la Cleme

de MotanLaOale in Dulciuri, 21 Aug 2017 | 3815 vizualizari

 

Cum reiese si din titlu m-am inspirat din reteta Clementinei https://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-priconuci-79851.html.
Am schimbat putin cantitatile si ingredientele.
Foarte bune fara gust de migdale.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 180 g zahar pudra
  • 180 g nuci macinate
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert priconuci a la Cleme:

Albusurile se bat bine cu un praf de sare.

Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare.

Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza cu spatula, de jos in sus.

Se pun gramajoare cu lingura, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta una de alta, deoarece vor creste.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 minute.

Daca le vrem mai crocante, se mai lasa 5-7 minute in cuptor cu usa intredeschisa.

Sa lasa sa se raceasca si sa devina crocante.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert priconuci a la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura