Desert racoros cu caise

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Iul 2022 | 2529 vizualizari

 

Este sezonul caiselor si mie imi place mult gemul de caise, se poate folosi la prajituri in orice combinatii , este un deliciu. Dar azi nu este vorba despre gem, e vorba despre spuma care se formeaza cand fierbe gemul , spuma ce am folosit-o intr-un desert racoros.

 

INGREDIENTE

  • O forma rotunda din silicon
  • 400 g spuma de caise sau gem de caise
  • 100 g banuti de ciocolata cu aroma de portocale
  • 10 g gelatina
  • 2 oua
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • sirop de cirese amare
  • cateva cirese amare din dulceata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert racoros cu caise:

Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Smantana rece de la frigider am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma.Spuma de caise am pus-o intr-un castron de inox, am adaugat cele doua oua si am amestecat 2-3 min, am adaugat si banutii de ciocolata, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida. Am luat castronul de pe baia de abur si am pus gelatina hidratata in castron, am amestecat bine. Am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat frisca, am omogenizat bine si am turnat amestecul in forma de silicon. Am adaugat un pic de sirop de cirese amare si cateva cirese amare din dulceata. Am dat forma la congelator pentru cca 12 ore. Se poate servi atat rece, e ca o inghetata sau se poate lasa la temperatura camerei. Am preferat sa mancam prajitura pe post de inghetata, ca la asa canicula merge la fix.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert racoros cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa