Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

de Lau in Dulciuri, 25 Mai 2017 | 6336 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
M-am inspirat de pe blogul Lecturisiarome
Retete pentru un picnic reusit

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti:

Reteta de preparare a papanasilor 

Intr-un bol, batem ouale cu sarea, adaugam zaharul si batem cu telul pana ce se dizolva.

Adaugam branza de vaci (scursa de zer), amestecam bine, cernem faina cu praful de copt, adaugam esenta si coaja de portocala.

Amestecam bine pana ce se omogenizeaza si obtinem un aluat moale si usor de modelat; acoperim si lasam 10 minute.

Cu mana umeda, luam bucati de aluat un pic mai mare ca o nuca, le dam forma rotunda, dupa care le aplatizam.

Intr-o tigaie, adaugam ulei si cand s-a incalzit, adaugam papanasii pe care i-am format.

Ii lasam sa se rumeneasca si, cu ajutorul unei palete, ii intoarcem pe partea cealalta.

Ii scoatem pe un platou pe care punem un servetel de bucatarie.

Ii pudram cu zahar pudra si servim cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata