Desert „Roşu şi alb”

de diaconta in Dulciuri, 10 Oct 2012 | 3730 vizualizari

 

Un desert cu peripeţii,dar gustos de-mi venea să-l adun dintre cioburile paharului spart.Cred că oboseala ultimelor zile îşi spune cuvântul.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml smântâna 20% grasime
  • 200 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • Vanilie
  • 10 gr gelatina maruntita
  • 300 ml sirop grenadine(sau alt sirop roşu)
  • Un plic tort gelee roşu
  • Coacaze roşii,afine
  • Ornamente argintii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert „Roşu şi alb”:

Gelatina alba se pune la hidratat cu putina apa rece sau lapte.

Smântâna se amesteca cu laptele si zaharul.Se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere.

Se încalzeste gelatina la microunde(nu se fierbe) si se pune în amestecul de smântâna amestecându-se.Se lasa sa se racoreasca,apoi se amesteca cu iaurtul lasat la temperatura camerei.

Lasam sa se întareasca putin,apoi punem în pahare,punem si bobite de coacaze si afine.

Eu am pus paharele înclinate,de aceea si paţania cu paharul.Punem la frigider pana preparam jeleul rosu.

Amestecam gelatina rosie cu siropul si lasam sa fiarba 5 minute.Racorim putin  si turnam în pahare.

Lasam la frigider pâna când se întareste  de tot.

Un desert foarte simplu si rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert „Roşu şi alb”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”