Desert rulada cu ciocolata si gem de zmeura

de Rahela Velicu in Prajituri, 12 Apr 2017 | 5338 vizualizari

 

Este gata in 30 de minute si dispare din farfurie in 5 minute! Cam asa s-a intamplat la mine!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 borcan de gem de zmeura
  • 150 g ciocolata+ 2 linguri de lapte
  • 40 g ciocolata alba+ 1 lingura de lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu ciocolata si gem de zmeura:

Se mixeaza albusurile spuma. Se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza pana cand devine o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza 1-2 minute.

Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga pe rand, cele 4 linguri de faina si se incorporeaza usor.

Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara ( nu rotunda) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, timp de 10-15 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca pentru ca va deveni casanta si nu o veti putea rula.

Se umezeste un prosop pe care se pune rulada cu fata in jos si se desprinde hartia de copt. Se pune gemul pe toata suprafata ruladei si se ruleaza.

Ciocolata se topeste impreuna cu laptele la microunde cateva secunde sau pe baie de aburi.

Se toarna toata ciocolata peste rulada. Ciocolata alba la fel se topeste si se fac cu ajutorul unui pos si al unui dui dungi pe toata rulada.

Se portioneaza si se serveste cu mare pofta!

TIPS-URI

1

Nu adaugati praf de copt la blat, este suficient de gros!

2

Adaugati esenta la blatul de rulada, daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu ciocolata si gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria