Rulada care nu rezista mult pe tava!
Rapid, gustos si racoros!
O reteta foarte simpla si usoara!
Foaia de rulada
Pentru inceput batem cu mixerul zaharul si ouale impreuna, le batem cu rabdare si nu grabim mixerul ca sa nu ne scada compozitia.
Le batem pana au o textura alba si putin spumoasa, apoi adaugam bicarbonat de sodiu si din nou amesteci pana ce devine pufos aluatul.
Adaugam faina cate 2 linguri,amesteci cu o paleta din silicon din nou incet si foarte fin, continui asa pana pui toata cantitatea de faina.
Punem la copt foaia de rulada, eu am pus aluatul intr-o tava patrata, normala.
Cuptorul sa fie preincalzit la 180 grade C, apoi asteptam 10-12 minute pana se rumeneste frumos!
Ideea este sa fie cat mai pufoasa, dar nu prea inalta.
Mi s-a intamplat sa imi creasca putin mai mult decat trebuia, asadar am deschis putin cuptorul ca sa scada putin foaia de rulada.
Dupa ce e gata foaia, am intins-o pe o folie alimentare si am rulat-o ca sa stea 10 minute ca sa fie mai usor atunci cand o ungi cu crema.
Crema de vanilie
Punem la fiert laptele in timp ce prepari budinca cu faina si zaharul,omogenizezi bine apoi adaugi o lingura,doua, din laptele incalzit si din nou amesteci foarte bine cat sa fie umed si cremos.
Daca laptele e foarte fierbinte,dai focul foarte incet apoi adaugi amestecul din budinca,zahar si faina.
Cu o lingura de lemn amesteci foarte bine pana se ingroasa laptele si pana sa obtii o crema frumoasa.
Punem in alt vas crema si il dam la racit 15 minute.
In timp ce crema se raceste,mixam frisca lichida Hulala cu mixterul pana devine cremos si pufos(nu mixam prea mult sa nu se taie frisca).
Ultimul pas e sa mixam jumatate din cantitatea de frisca cu crema de vanilie. Punem cate doua linguri de frica si mixam cu mixterul foarte incet,procedam astfel pana adaugam toata jumatatea de frisca.
Umplem foaia cu crema compusa din frisca si crema de vanilie, peste crema punem capsuni taiate in 4 sau dupa cum doriti ,apoi rulam cu grija.
Din jumatatea ramasa de frisca invelim toata rulada apoi din nou ornam cu capsuni si ciocolata topita sau orice altceva!
Pofta buna! (Eu am preparat portie dubla, veti vedea in imaginile de mai jos)