Desert rulada cu gem

de trifadalia in Prajituri, 22 Mai 2018 | 3210 vizualizari

 

Este desertul copilariei, un desert usor de facut, care se poate umple cu orice fel de gem, chiar si cu ciocolata nutela.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 125 gr zahar
  • 125 gr faina
  • vanilie
  • coaja de portocala sau lamaie
  • Gem pentru intins si rulat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu gem:

Se face un pandispan. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos tot odata si o lingura de zeama de lamaie. Se bate in continuare pana se intareste bine albusul, se pun galbenusurile toate deodata si se amesteca putin sa se incorporeze in albusuri. Se adauga faina si se amesteca usor cu telul prin rasturnare, de jos in sus ca la tort de vreo 9-10 ori. Se pune in tava dinainte tapetata cu unt sau margarina si faina. Se intinde uniform si se da la cuptorul incalzit la 175 de grade C, insa focul se reduce imediat la potrivit. Se coace 20 de minute. Se ruleaza calda in prosop. Dupa racire se deruleaza si se unge cu gem.

TIPS-URI

1

Ouale este bine sa le scoatem inainte pentru a fi la temperatura camerei deoarece altfel riscam sa nu se bata asa cum trebuie.

2

Cand alegem albusul de galbenus sa avem grija sa nu scapam galbenus deoarece riscam sa nu se bata albusul pana intoarcem castronul.

3

Un mic secret este a se pune in albus putina sare .

4

Cand amestecam ouale si faina sa amestecam cu miscari usoare si largi, de jos in sus pentru a nu iesi aerul incorporat in albusuri din timpul baterii lor, el continand ameliorator de crestere, iar in pandispan nu se pune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra