Iar am ''o tona '' de abusuri stranse si am zis sa le mai fac de petrecanie. Cum nu aveam chef de ''fonfleuri'' am trantit o rulada cu blat din albusuri , umputa cu gem de caise si nuca prajita.
Am folosit tava cuptorului, tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu sarea si zeala de lamaie le-am mixat, la inceput la viteza mica apoi la viteza mare. Am adaugat zaharul, in etape si am mixat pane ce sa topit zaharul, apoi am adaugat esenta de vanilie. Am micsorat viteza si am turnat uleiul ca la maioneza. Faina am cernut-o si am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus. Am incins cuptorul la 170 grade, am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am nivelat compozitia si am bagat tava in cuptor, pentru cca 12-15 min. Am scos tava din cuptor, am scos blatul din tava peste blat am asezat o alta hartie de copt si apoi am intors invers foaia, am desprins hartia de copt, apoi am rulat blatul si am lasat sa se raceasca. Apoi am intins un strat de gem, am presarat nuca si am rulat foaia. Deasupra am uns in strat subtire cu gem si am presarat nuca.