Desert rulouri cu crema de vanilie

de Lau in Dulciuri, 9 Ian 2020 | 2267 vizualizari

 

Bunatati de Craciun

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri amidon alimnentar
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 g mascarpone
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu crema de vanilie:

Foietajul dezghetat la temperatura camerei, il taiem fasii de cca 1,5-2 cm grosime si le rulam strans pe formele unse cu ulei.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem cca 25 min pana ce devin usor aurii.

Le desprindem cu grija si lasam sa se raceasca.

Laptele il punem la fiert, intre timp intr-un bol mai inalt batem ouale cu zaharul, amidonul, adaugam laptele si amestecam bine.

Punem din nou lichidul in cratita si punem pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam frisca mixata cu mascarponele, mixam pana ce se omogenizeaza.

Umplem rulourile cu crema si le dam la rece 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune si nuci