Desert sarlota pariziana - reteta 500

de Catalina L in Dulciuri, 12 Dec 2017 | 3523 vizualizari

 

500 de retete alaturi de voi si de bucataras.
Va multumesc si va iubesc pe toti :)
Va propun o prajitura facuta cu capsuni proaspete vara aceasta, un deliciu parfurmat si racoritor.
Este un desert franţuzesc ? 
Originea lui vine din Anglia la-nceputul secolului XIX. "The Charlotte" era defapt o prajitura creata si denumita astfel ca omagiu al reginei Charlotte sotia lui George III.
Reteta era total diferita de cea de astazi, era un fel de pudding copt la cuptor cateva ore si umplut apoi cu fructe si sirop.
Antoine Careme primul bucatar celebru va transforma acest desert englezesc intr-un un produs de top al patiseriei franţuzeşti.
L-a denumit "Charlotte à la parisienne" dar cativa an mai tarziu lucrand la curtea tarului rus Alexandru I l-a redenumit in "Charlotte à la russe" ( Şarlotă rusească ) nume care a ramas oficial si astazi.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/sarlota-pariziana.html

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pudra
  • 5 linguri de apa
  • 6 linguri de sirop de capsuni
  • 6 foi de gelatină
  • 500 g căpșuni
  • 40 cl de smantana pentru frisca
  • zahăr vanilat 1 plic
  • 24 piscoturi

o tava cu pereti detasabili de 23 cm

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert sarlota pariziana - reteta 500:

Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.

Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici (pastrati cateva pentru decorul final).

Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.

Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile calde luate de pe foc pana se topeste. Se lasa sa se raceasca si se pune la frigider pentru 1 ora.

Se bate bine cu mixerul  smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.

Se pune la rece.

Se pun piscoturile imbibate in siropul amestecat cu apa pe fundul si pe peretii tavei (taiati biscuitii daca trebuie).

Amestecati frisca cu capsunile taiate. Turnati jumatate peste piscoturi, puneti inca un strat de piscoturi  si acoperiti crema ramasa.

Puneti la frigider pana a doua zi.  Se scoate din forma si se orneaza cu frisca si fructe.

Se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sarlota pariziana - reteta 500" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ancutsa 1

13.12.2017, 19:04

Cu ce bunatate ne rasfeti azi! Felicitari si la cat mai multe retete delicioase!

mirela0911 1

14.12.2017, 09:06

Ai retete minunate! Felicitari si la cat mai multe la fel de frumoase!

oanapl 1

05.01.2018, 23:07

Minunată! Felicitări și la cât mai multe rețete delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu Mascarpone si fructe