Daca va plac bananele, caramelul si frisca atunci asta e perfecta.
Blat: topim untul si il amestecam cu biscuitii. Punem compozitia int-o tava cu diametrul de 25cm, nivelam si dam la rece la frigider.
Sos caramel: apa cu sarea si zaharul se pun la caramelizat pana capata o culoare galben mai inchis, nu foarte tare, sa nu ardem zaharul ca sosul va fi amar atunci. Adaugam untul, amestecam pana se topeste, la final adaugam frisca lichida si amestecam din nou. Lasam sa fiarba 1 min si turnam sosul intr-un bol si lasam la racit.
Asamblare: Peste blatul de biscuiti punem sosul caramel, apoi punem bananele decojite intregi, iar deasupra frisca batuta.
1
Frisca lichida se poate inlocui cu smantana dulce.
2
Aveti grija cu zaharul topit caci este foarte fierbinte.
3
In frisca se poate adauga esenta de vanilie.