Imi sta gandul la aceasta tarta de ceva vreme, dar asteptam sa se incalzeasca afara sa o pot savura cu o cupa de inghetata
Pregatim blatul.
Intr-un vas punem faina, cacaua, sarea, zaharul si untul la temperatura camerei, Framantam un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam un aluat nelipicios pe care il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Dupa trecerea timpului il intindem cu sucitorul in forma rotunda, cu care acoperim fundul si peretii unei forme de tarte cu pereti mai inalti. Intepam cu furculita blatul din loc in loc. Deasupra asezam o hartie de copt si asezam ceva ce ne prisoseste prin casa (faina, paste, fasole, etc).
Dam tarta la cuptor pentru 10-12 minute, apoi o scoatem si scoatem hartia de copt cu atentie, cu tot ce se gaseste in ea. Astfel peretii tartei nu se vor lasa la copt.
Intre timp punem intr-un castron ciocolata si untul intr-un castron pe care il asezam la bain-marie. Cand acestea s-au topit, le dam jos, le amestecam si le lasam sa se racoreasca la temperatura camerei.
Separam ouale. Mixam albusurile cu praful de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, praful de budinca, ciocolata racorita si omogenizam.
Blatul de tarta pe care l-am scos din cuptor il ungem cu dulceata de visine. Turnam crema de ciocolata, apoi presaram visinele.
Dam tarta la cuptor la 160 de grade C, pana se rumeneste usor deasupra .Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Servim tarta cu o cupa de inghetata.
1
puteti pregati aluatul de tarta cu o seara inainte si sa il pastrati la frigider
2
puteti folosi visine congelate