Desert tarta tatin

de cristina1985 in Prajituri, 27 Mar 2017 | 2431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • sare
  • 1 galbenus de ou
  • 6 lg apa ( sau lapte)
  • Umplutura:
  • 7 mere
  • 125 g unt
  • 125 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta tatin:

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul la frigider 30 minute. Daca va iese prea tare aluatul, mai adaugati putina apa sau lapte. Nu este nevoie de praf de copt.

Umplutura: Se curata merele de coaja si cotor si se taie felii mai groase. Se topeste untul si se adauga zaharul. Se tine pana se caramelizeaza,amestecand  din cand in cand (eu am tinut mai putin si nu a prins culoare de caramel). Se toarna caramelul intr-o tava cu diametru de 28 cm. Asezati merele crude, felie langa felie, iar restul le asezati deasupra. Se da tava la cuptor 15 minute, apoi se intinde aluatul si se pune peste mere. Obtineti un aluat mai mare decat forma de copt , pentru a forma bordura (introduceti marginile inauntru).

Se coace 35-45 minute, la 180 o C. Eu am tinut 1 ora si 35 minute. Oricum, dupa 35 minute, verificati. Blatul trebuie sa capete o nuanta aurie. Nu se verifica cu scobitoarea.

Cand este gata, se lasa la racit, pana devine calduta. Atunci se agita putin tava (ca sa se desprinda), se asaza o farfurie mare peste tava si se intoarce. S-ar putea sa mai ramana putin suc de la mere care se arunca sau se bea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta tatin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Faguri