Desert tavalite in nuca de cocos

de cristeena20 in Prajituri, 9 Ian 2019 | 6543 vizualizari

 

Reteta asta o am din copilarie si o fac ori de cate ori imi vine dor de gustul copilariei . Am refacut-o de Craciun si a avut mult succes.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 400 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 4 linguri miere de albine
  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • praf de copt

Sirop:

  • 200 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 200 gr unt
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao neagra

Nuca de cocos

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tavalite in nuca de cocos:

Incepem sa facem blatul. Pregatim tava dreptunghiulara si o ungem cu margarina si o pudram cu faina.

Topim pe aburi intr-un bol ouale, zaharul, untul, mierea si laptele, amestecand cu un tel pana ingredientele sunt topite. Luam de pe foc si amestecam cu faina si praful de copt. Apoi turnam in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180º C.

Cand e copt blatul, scoatem si il lasam sa se raceasca. Apoi il taiem cuburi uniforme.

Facem un sirop din lapte, unt, zahar, rom si cacao pe care il fierbem pe aragaz, pana se leaga putin. Eu fac testul intr-un pahar cu apa rece-picur si daca picatura ramane la fund si nu se imprastie, sosul e gata.

Cufundam cuburile de blat in sos si apoi le tavalim in nuca de cocos.

Se servesc reci-a doua zi. Sunt deosebit de aromate si bune. Cam dulci dar se mananca in cantitate mica.

Pofta mare si sper ca vi-a placut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tavalite in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu aluat fraged si merisoare